Ενημέρωση απουσιών

Όταν ο μαθητής συμπληρώσει 30 απουσίες, ο υπεύθυνος καθηγητής ενημερώνει τον κηδεμόνα με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, η οποία στέλνεται με την μέριμνα του σχολείου από την 1η έως την 5η κάθε μήνα για τις απουσίες του μήνα που προηγήθηκε

Οι γονείς και κηδεμόνες είναι υπεύθυνοι εξ ολοκλήρου  για την τακτική παρακολούθηση της φοίτησης των μαθητών.

  • Οφείλουν να γνωστοποιούν στο σχολείο τους λόγους της απουσίας είτε τηλεφωνικά είτε με mail στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση που έχει δημιουργηθεί για το σκοπό αυτό:

apousies@5lykchalandr.att.sch.gr

Στην περίπτωση που οι απουσίες εμπίπτουν στις κατηγορίες απουσιών που δεν προσμετρώνται η γνωστοποίηση του λόγου απουσιών συνοδεύεται από τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Ο υπεύθυνος καθηγητής του τμήματος ενημερώνει τους κηδεμόνες για τις απουσίες των μαθητών και πληροφορείται τους λόγους απουσίας τους

  • τηλεφωνικά
  • ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του σχολείου
  • ηλεκτρονικό μήνυμα (sms)
  • επιστολή

Επισημαίνεται ότι το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, όταν οι ιδιαίτερες συνθήκες της σχολικής κοινότητας επιτρέπουν την αξιοποίησή του, είναι ο πλέον ενδεδειγμένος τρόπος επικοινωνίας, αφού δεν επιβαρύνει οικονομικά το σχολείο.

  1. Στην περίπτωση που ο μαθητής έχει απουσιάσει τρεις (3) συνεχόμενες μέρες ή πραγματοποιήσει τριάντα (30) συνολικά απουσίες ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός του τμήματος επικοινωνεί άμεσα με τους γονείς/κηδεμόνες του μαθητή και ενημερώνει τον Διευθυντή του σχολείου.
  2. Μετά την πρώτη ενημέρωση ο εκπαιδευτικός ενημερώνει τις πρώτες πέντε (5) εργάσιμες ημέρες κάθε μήνα, εφόσον υπάρχει μεταβολή στον συνολικό αριθμό απουσιών.
  3. Οι υπεύθυνοι καθηγητές θα ενημερώνουν το ηλεκτρονικό βιβλίο φοίτησης για τις εβδομαδιαίες απουσίες.